tuinmeubel padoek west-vlaanderen

Onderzoek HOGent

Eind december lieten we 4 houtsoorten een extreem klimaattest ondergaan. We wilden er zeker van zijn dat we de juiste keuze maken uit de verschillende houtsoorten.

Gelijk welk weer of klimaat de meubelen mogelijks kunnen ondergaan, ze mogen niet kromtrekken na een bepaalde tijd. Ook de verkleuring speelt voor ons een grote rol.

We willen geen typische bank maken maar een uniek exemplaar die zowel buiten als binnen straalt.

We kozen voor Padoek omdat deze houtsoort zeer duurzaam is en de verkleuring ervan subliem gebeurt. Padoek vergrijst door blootstelling aan UV-licht. Enerzijds kan men er voor kiezen om dit te behandelen om het mooie 'rode' kleur van het hout te kunnen bewaren. Anderen vinden het juist mooi dat deze na blootstelling aan het licht vergrijst. Denk er aan dat het hout niet zal verkleuren als u het meubel binnenhuis gebruikt, bijvoorbeeld als bureau of vergadertafel. De combinatie met het witte Solid Surface werkt en zelfs na extreme temperaturen is er bijna geen verandering te zien. Dit bleek uit de test die we hebben laten ondergaan in HOGent. 1000 uren hebben de houtsoorten zich onder extreme luchtvochtigheid en temperatuurwisselingen bevonden.

Nu zijn we er zeker van, ook internationaal blijven onze producten TOP!

Bekijk het volledige Bewederingsattest hier.